HockeyNews
PLUS

Djurgården kan tvingas värva

(5482) Djurgården kan tvingas värva
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 10 december 2018

FacebookXWhatsApp

Djurgården hade inte tänkt plocka in någon ersättare för sin och hela SHL:s skyttekung Emil Bemström under junior-VM.
Men med skadan på Dick Axelsson kan Djurgården behöva tänka om.

Presenteras i samarbete med ATG

Djurgårdens skadeläge för offensiva spelare har successivt blivit tuffare under säsongen. Sedan i september saknas lagkaptenen Andreas Engqvist på grund av hjärnskakningsproblem och eftersom symptomen finns kvar är det oklart om han kommer att kunna spela något mer den här säsongen.

Jacob Josefson har missat de senaste sex matcherna på grund av skada och har precis börjat komma i gång med träningen. Förhoppningen är att han kan spela den 26 december.

Petteri Wirtanen. Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån.

En tredje center, TPS-värvningen Petteri Wirtanen, som hämtades från Åbo den 5 november, har spelat fem matcher för Djurgården. På de matcherna har han gjort två mål. Det är bara det att han också är skadad och har missat de senaste tre matcherna på grund av ljumskbekymmer. Troligen är han tillbaka i spel efter landslagsuppehållet den 19 december.

Djurgården får nu klara sig utan sin bäste målskytt, JVM-forwarden Emil Bemström fram till en bit in januari då junior-VM i Kanada är över. 19-årige Bemström har gjort tolv mål på 23 matcher och varit en stor succé i powerplay.

Djurgården hade inte tänkt ersätta Emil Bemström under JVM.

– Om vi läker ihop som jag har beskrivit så har vi tolv seniorforwards friska från den 26 december. Då har vi fyra kedjor, sa Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews den 5 december.

– Dessutom har vi duktiga juniorer underifrån i form av Albin Grewe, Erik Walli-Walterholm och Adam Falk med flera. Då känner vi att vi har en tillräckligt slagkraftig och djup trupp att hantera Emil Bemströms frånvaro.

Men Joakim Eriksson kastade också in en brasklapp:

– Det är klart, skulle vi få skador igen eller om läkeprocessen för Josefson eller Wirtanen inte går enligt plan kan vi hamna i andra värderingar.

  Och det är här Djurgården har hamnat i en liten knipa. I mötet med Skellefteå i torsdags tvingades den skadeförföljde forwarden Dick Axelsson bryta matchen till följd av en efterhängsen knäskada. En skada som gjort att han nu missat tolv av 23 SHL-matcher med Djurgården.

Dick Axelsson skadad på nytt. Foto: Bildbyrån.

Mycket talar för att Dick Axelsson behöver ytterligare tid för läkning och rehabilitering eftersom han inte kunde spela fullt ut redan innan han tvingades kasta in handduken mot Skellefteå.

Djurgården löste centerproblemet tillfälligt under hösten genom att låna in Albin Lundin i 15 matcher från allsvenska Almtuna, men sedan förra veckan har han flyttat vidare till Skellefteå.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!